Kényszerleszállás: egy viharban elázott pilóta története

Zemeckis filmje jól indul: két latin cicivel, össze is futott a gyerekszájában a nyál, ahogy mellettünk aludt. 2,5 éves gyerekkel nehezen jár az ember moziba, így hát marad az online, ha nem is szélesvásznú, de szélessávú kanapé mozizás.

http://www.imdb.com/title/tt1907668/?ref_=sr_1

image

Rögtön a cicik után megismerkedünk a szétcsúszott, de még sármos Denzellel (Whip), akiről hamar kiderül, hogy a Zacher Gabi legjobb barátja lehetne a Péterfyben. Ez után jön egy jelenet a Számkivetettből: zuhan a gép, Denzel vodkázik, majd a zuhanó géppel Besenyei Pétert meghazudtoló manőverrel megment 102 emberből 96-ot. Izgalmas, bár legalább annyira hihetetlen a story. Rögtön ez után el is laposodik egy csöppet. Anya le is fekszik aludni a gyerek mellé, hogy most már ketten csorgassák a nyálukat az azóta megmurdelt latin cicikre?!

Majd kicsit erőltetetten kiderül, hogy az alkohol, mennyire tönkre teheti az ember életét. De Denzel talpra áll vagy még sem?

Majd jön a sokadszorra isteni John Goodman, aki egy perc alatt lejátszik színről mindenkit azzal, ahogyan rendbe hozza tesóját némi koksszal. Bár valljuk be őszintén, hogy Denzel is rohadt jól adja az alkesz-kokszos szerencsétlent.

image

És ha itt vége lett volna a filmnek, akkor azt mondhattam volna, hogy király, őszinte, reális és mai. De elba..ták, mert Denzelben felébred a lelki ismeret, és könnyeket morzsolva megmenti a saját lelkét. A böriben pedig a Stohl Buci seggét markolászva ráébred, hogy ő a rácsok közt lett végre szabad.

Na, ekkor kaptam elő a hányózacskót.

Összességébe véve egy jól összerakott mozi, bár Zemeckistől többet vártam volna. Popcorn mellé ideális, de moziba megnézni sajnálnám rá a lovét!