Erőnek erejével? Az utolsó stand?

Governor-Arnold-SchwarzeneggerArnie egy szép napsütötte kaliforniai délutánon épp azon töprengett kormányzói székében punnyadva, hogy hogy a fenébe is fanyalodhatott rá a rém randa mexikói bejárónőjükre anno 16 éve. Nagyot sóhajtott, és szinte ismét az orrában érezte Mildred kakajó barna bőrének chilis-domestosos illatát. Mintha csak tegnap lett volna, hogy az ujjbegyei alatt sercegett Miss Baena alkarjának dús szőrzete. Ebben az elíziumi pillanatban tette elé titkárnője a szokásos adag aláírandó kormányzói iratait, és Arnie szokásához híven neki ült elolvasás nélkül szignózni azokat. Hiba volt.

http://www.imdb.com/title/tt1549920/?ref_=sr_1

Hiba volt, mert közéjük keveredett Andrew Knauer és George Nolfi kimondottan szar forgatókönyve is az Erőnek erejével.

A kis Hunior Swarcenegro, és édes anyja Mildred.:D
A kis Hunior Schwarzenegro, és édes anyja Mildred.:D

Így tért hát vissza Swarci. Persze senki nem várt tőle Laurence Olivier féle magasságokat, de azért Michael Dudikoff féle mélységeket sem. Megöregedett a mi kis jódlizó tiroli hősünk, aki itt épp egy sheriffet játszik Bivalybasznádon. Ő az osztrák bevándorló sheriff, aki az egész film alatt olyan mintha csak vendég lenne a saját városában (Ő Horst az osztrák fogorvos, aki szabadidejében Las Vegasba jár, hogy ott vietnámi papucsban kiskorú kurvákkal kéjeleghessen.) Rajta kívül még ott a gonosz mexikói burito díler, aki ahelyett, hogy radar magasság alatt átrepülne a határon, inkább keménykedik egy szaros corvettel. Forest Whitaker-re (Szellemkutya) is rájárhat a rúd, nem is értem mit keresett a filmben, jah a drogbárót kereste(Eduardo Noriega - Nyisd ki a szemed). Peter Stormer (Fargo) is látott már jobb napokat.

A végén a csipet-csapat szétszedi a harcedzett zsoldos brigádot, amit Swarci aranyköpései kommentálnak, amik olyan gyengék, hogy még a tüdőbeteg nagyanyám is nagyobbat sercint azoknál.

the-last-stand-508c6696cd8c5

Gyenge film, amit még kamerás verzióban ingyen az otthon melegében sem ajánlom senkinek sem, csak az ellenségeimnek. Bár ha van némi mazo hajlamod, és szeretnél tök értelmetlenül másfél órát elcseszni az életedből, és még fizetnél is érte, akkor hajrá! Irány valamelyik pláza!